„Šmeralka“ má multifunčné ihrisko – bude však slúžiť aj verejnosti

02.07.2009 Prešov

Základná škola Šmeralova bola jednou z 11 úspešných žiadateľov o grant v programe Stredoeurópskej nadácie, ktorí na výstavbu športoviska získali dotáciu.
Koniec školského roka 2008/2009 tak mohol byť zároveň otvorením moderného ihriska – multifunkčného areálu, kde bude môcť hrávať futbal, volejbal či iné druhy športu aj prešovská verejnosť.

Od septembra minulého roku slúži žiakom tejto školy nový atletický ovál s tartanovým povrchom. Minulý týždeň k nemu pribudlo multifunkčné ihrisko, ktoré bude okrem žiakov tejto školy slúžiť športovým klubom a prešovskej verejnosti. Ihrisko s umelou trávou je určené na malý futbal, hádzanú, volejbal, bedminton či tenis. Mesto na jeho realizáciu vyčlenilo zo svojho rozpočtu takmer 100 tis. € (3 mil. Sk), zvyšné náklady pokryla dotácia zo Stredoeurópskej nadácie vo výške 29 874 € (900 000 Sk). „Veľmi dobre si uvedomujem, aké dôležité je podporiť rozvoj športu v našom meste, najmä čo sa týka detí a mládeže. Čím viac príležitostí budú totiž mať na športovanie, o toľko menej ich budú lákať drogy či alkohol, “ uviedol primátor mesta Prešov, Pavel Hagyari, pri slávnostnom otvorení ihriska. Toto 30 x 40 metrov široké ihrisko a zároveň celý športový areál má byť pred vandalizmom strážené kamerovým systémom. Pripravuje sa tiež výstavba celkového oplotenia, práce v športovom areáli preto neustanú ani počas letných mesiacov.
Autor: Katarína Pirohová,
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región